Ta roślina zabija komórki raka w 48 godzin

Naukowcy odkryli, że korzeń mniszka okazuje się lepszy od chemioterapii, która zabija wszystkie komórki, a korzeń mniszka tylko te z rakiem. Herbata z mniszka oddziałuje na zakażone rakiem komórki w sposób, który je dezintegruje w 48 godzin, podczas których żadne zdrowe komórki nie są zarażane.

Dodatkowo mniszek ma właściwości moczopędne, stymuluje wydzielanie żółci, oczyszcza wątrobę, pomaga w alergiach i redukuje cholesterol. Zawiera bardzo ważne witaminy i minerały takie jak: witamina B6, tiamina(wit. B1), ryboflawina(wit. B2), witaminę C, żelazo, wapń, potas, kwas foliowy i magnez. Zawiera do 53% dziennego zapotrzebowania na witaminę K i około 110% zalecanej dziennej dawki witaminy A. Fakty te są znane od lat, ale ostatnie badania dały nowe światło na mniszka.

Na uniwersytecie w Windsor w Kanadzie przeprowadzono badanie na wydziale chemii i biochemii, i rezultaty mogą dawać nadzieję chorym na raka. Odkryto że korzeń mniszka zabija komórki raka bez negatywnego wpływu na zdrowe, co zostało opublikowane na stronie Natural News.

Jak zbierać korzeń mniszka?

Mniszek_lekarski_na_laceKorzeń mniszka zbiera się jesienią lub wiosną, kiedy cała energia jest skupiona w korzeniu. Korzeń należy wyrywać z ziemi. Użyj małej łopatki, po czym delikatnie usuń ziemię dookoła korzenia. Upewnij się, że korzeń pozostaje nietknięty, by nie utracić leczniczych płynów z jego wnętrza.

Jak przechowywać korzeń mniszka?

Jako lekarstwo, korzeń mniszka jest używany zarówno świeży jak i ususzony. Jeśli chcemy przechowywać korzeń mniszka, musimy go ususzyć. Przed suszeniem, korzeń powinien zostać ostrożnie obrany i pokrojony na mniejsze, równe kawałki. Korzeń mniszka powinien być trzymany na świeżym powietrzu. Rozłóż je na płaskiej powierzchni w chłodnym, suchym miejscu z dobrą wentylacją.

Korzeń będzie ususzony w przeciągu 3 do 14 dni., można poznać po tym, że stanie się kruchy. W takim stanie korzeń mniszka zachowuje swoje medyczne właściwości do roku, i powinien być przechowywany w szklanym słoiku, w chłodnym, ciemnym miejscu.

Źródło: healthyandnaturallife.com